26. september 2009

Da er den fastlagte jaktturen over. Her ser du bildet av resultat av orrhønen som ble fortært lørdag kveld. Under bildet har du oppskriften




  1. Kutt av hode, vinger og ben. Ribb fuglen og fjern innvolder. Vask og tørk godt.
  2. Surr bacon rundt skroget og knyt bena sammen med tråd.
  3. Brun den lett i stekepanne med smør sammen med sjalottløk.
  4. Hell alt over i gryte og tilsett 3 dl vann med buljong og
    oppkuttede gulerøtter og 6-6 knuste enerbær.
    Kok/ trekk i en drøy 
    time. Bruk lokk. Pass på at det er nok væske under koking. Vend fuglen av og til.
  5. Ta ut fuglen av gryten og sil kraft over i ny kjele. Tilsett en boks creme fresche.
    Jevn med maisena. Tilsett 2 spiseskjeer med Solberg sirup.
  6. Stek sopp med litt hvitløk og hell i sausen.
  7. Server med rosenkål, nypoteter og tytterbær.

1 kommentar:

  1. Hej alle på fjellet.
    Maden ser superlækkert ud. Ærgeligt I ikke fik flere fugle så jeg også kunne smage når jeg kommer til Oslo.
    Håber I alligevel har nydt turen.
    Hils familien min
    Jette i Danmark

    SvarSlett